15 Δεκεμβρίου 2018

Κλιματική Αλλαγή: Φυσικό φαινόμενο των τελευταίων 4,5 δις ετών, δεν "φταίμε" εμείς και το CO2 δεν είναι ρύποςΗ μεταβολή του κλίματος είναι αέναη φυσική διαδικασία που ξεκίνησε με την δημιουργία της Γης. Το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα αλλάζει διαχρονικά και είναι σήμερα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Το κλίμα αλλάζει κυρίως από διακυμάνσεις στην τροχιά και περιστροφή της Γης, την ηλιακή δραστηριότητα, την αλληλεπίδραση μαγνητικού πεδίου του Ήλιου με την κοσμική ακτινοβολία και την δημιουργία νεφών, τις αλλαγές στα ωκεάνια ρεύματα και από άλλους λόγους.

Αλλαγές στο κλίμα έχουν συμβεί και καταγραφεί ιστορικά στο παρελθόν (πχ η θερμή Μεσαιωνική περίοδος).   Αυτό που ακούμε σαν "Παγκόσμια Θέρμανση" ή "Κλιματική Αλλαγή" είναι από προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαφέρουν και διαψεύδονται από πραγματικές μετρήσεις. Οι πάγοι (που ακούμε ότι χάνονται) είναι βασικά στην θέση τους. Το CO2 δεν είναι "ρύπος", όπως εννοούμε τους ρύπους και είναι πολύ λιγότερο σημαντικό "αέριο του θερμοκηπίου" από ότι οι απλοί υδρατμοί. Η πιο σίγουρη συνέπεια της αυξημένης αν και απειροελάχιστης παρουσίας του στην ατμόσφαιρα είναι το πρασίνισμα του πλανήτη: Περισσότερη φωτοσύνθεση.

Μπορεί αυτή η άποψη να θεωρείται "αιρετική" αλλά στηρίζεται από πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες.

1 σχόλιο:

 1. Ας αντιδράσουμε λοιπόν άμεσα, εδώ και τώρα εκεί που τους πονάει. -Σταματάμε άμεσα τον εξηλεκτρισμό στις καταναλώσεις μας
  -Καταργούμε όλες τις ηλεκτροβόρες συσκευές και χρησιμοποιούμε καλλίτερα τον ήλιο.
  -Αλλάζουμε λάμπες και κλείνουμε τα φώτα όταν δεν τα χρειαζόμαστε.
  -Θωρακίζουμε ενεργειακά τα κτίρια μας χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να περιμένουμε από το υπουργείο ΑΠΕ την όποια επιδότηση-κοροϊδία.
  -Δεν αφήνουμε ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής.
  -Δεν αφήνουμε ηλεκτρικές συσκευές μόνιμα σε λειτουργία όταν δεν τις χρειαζόμαστε.
  -Αλλάζουμε τρόπο ζωής και ξεβολευόμαστε από το life-style που μας έχουνε επιβάλει.
  Τα έχουν ήδη πει και άλλοι, η επανάληψη όμως είναι μήτηρ μαθήσεως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή